Nordisk Staals pulver- og stålproduktion

Med Nordisk Staals helt unikke produktionsmetode er det muligt, at fremstille exceptionelt metalpulver til bl.a. 3D-metalprint samt ekstraordinært slidstærkt stål til bl.a. værktøjer.

 

 

Grøn og miljørigtig produktion

Fremstilling af metalpulver er drevet af tankegangen om genbrug af bl.a. udslidte maskindele, som virksomheder normalt skrotter og som oftest, ender i en smelteovn i udlandet.

Da Nordisk Staal genbruger brugte og nedslidte maskindele og forme etc. til fremstilling af metalpulver og stålknipler, kan virksomhederne sende disse udtjente dele til skrotning hos Nordisk Staal istedet for til udlandet.

Det er simpelthen for ærgerligt, at vi i Danmark har store mængder råvarer, der i dag kun bliver tilfældigt genbrugt“, siger Jan Sørensen, Nordisk Staal.

Med Nordisk Staals produktion kan virksomhederne få samme materialespecifikation tilbage i form af metalpulver, der kan 3D printes til nye dele, som kan “genindsættes” i produktionen

Nordisk Staal kan således tilbyde et “økosystem”, hvor virksomheder afleverer deres brugte maskindele etc. og bidrager væsentlig til den grønne omstilling, ved at få maskindelene retur som printklart metalpulver.

ufiltreret pulver

Ufiltreret metalpulver fra Nordisk Staal.

 

Nul affald

Nordisk Staals produktion af både pulver og stålknipler giver stort set ingen affald, da alt overskydende materiale genbruges i en senere produktion.

 

Samarbejde med DTU

Nordisk Staal har indledt et samarbejde med DTU, og kan forhåbentlig snart tilbyde en hel unik produktion af metalpulver til 3D print.

Additive Manufacturing eller som det populært kaldes; 3D print er et industriområde, der er stærkt stigende i hele verden. Nordisk Staal har med samarbejdet med DTU indledt jagten på, at fremstille unikke metalpulver, der kan bruges såvel i dagens, som i fremtidens 3D printere.

 

Sprayformet stålproduktion

Med den unikke produktionsmetode som sprayforming er, har Nordisk Staal mulighed for, at tilbyde stålknipler af meget høj kvalitet til fx værktøjsstålbranchen.

Også her er det muligt, at genanvende brugte og nedslidte maskindele etc., så de indgår i produktionen af nye stålknipler.

 

knippel

En færdig stålknippel fra produktionen.

Med denne produktionsplatform kan Nordisk Staal tilbyde små produktioner af unikke ståltyper. Stålet har en af verdens bedste slidstyrker, værktøjer bearbejdet af vores materiale har typisk en forbedret slidstyrke på mellem 3 – 5 gange bedre end ved brug af konventionelt fremstillet stål.

 

Kontakt os for, at høre mere om dine muligheder for et samarbejde omkring additive manufacturing/3D metalpulver og specielfremstillet superstål.